Abonnementen

direct fit worden

Kosten

U kunt bij Fysiek een abonnement afsluiten voor een kwartaal, een half jaar of een jaar. Als u bij ons komt sporten op indicatie van uw arts of fysiotherapeut, kan een deel van de kosten worden vergoed door uw zorgverzekeraar. We informeren u graag over de voorwaarden.

U bent ook altijd welkom op de locatie voor meer informatie

Prijslijst

  Per maand Eenmalig
Intake € 50,-
Kwartaal    
1x per week € 48,- € 145,-
2x per week € 88,- € 260,-
Half jaar    
1x per week € 44,- € 260,-
2x per week € 80,- € 465,-
Jaar    
1x per week € 40,- € 465,-
2x per week € 71,- € 825,-
15 rittenkaart    € 175,-

Vergoedingen

Een aanvullende verzekering, een basis verzekering, het eigen risico, chronisch of niet-chronisch…. We begrijpen heel goed dat u soms door de bomen het bos niet meer kan zien. Jaarlijks worden de vergoedingen dan ook nog eens helemaal op zijn kop gegooid en veranderd en op een bepaald moment is het niet meer duidelijk of u de fysiotherapie nu wel of niet vergoed krijgt van uw zorgverzekeraar. Wij vinden het erg belangrijk dat het voor u zelf duidelijk is wat er wel en niet vergoed wordt. We besteden er daarom dan ook veel tijd en aandacht aan om u hierin service en maatwerk te leveren.

Wij vinden het belangrijk dat wanneer u bij ons onder behandeling komt, u niet voor verrassingen komt te staan. U zult daarom tijdens het maken van uw eerste afspraak altijd geïnformeerd worden over hoe uw verzekeringssituatie betreft fysiotherapie in elkaar steekt. Het Centraal Bureau zal er de tijd voor nemen om dit met u door te spreken. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om ons te bellen vindt u hieronder een simpele uitleg omtrent de vergoedingen rondom fysiotherapie.

Aanvullende verzekering

De reguliere fysiotherapie (denk hierbij aan; last van de knie, enkel, rug, schouder etc.) komt altijd uit de aanvullende verzekering. In tegenstelling tot de basisverzekering is een aanvullende verzekering niet verplicht. Wanneer u een aanvullende verzekering heeft, worden de fysiotherapie behandelingen gewoon vergoed door uw zorgverzekeraar. De nota van uw behandeling zal dan ook direct ingediend worden bij uw zorgverzekeraar en deze zal door hen vergoed worden. Bij het aanspreken van uw aanvullende verzekering is het eigen risico niet van toepassing.

Basis verzekering

De basisverzekering is in Nederland een verplichte verzekering. Iedereen is verplicht deze verzekering af te sluiten. De basisverzekering wordt binnen de fysiotherapie alleen aangesproken bij een chronische indicatie. Hieronder vindt u de uitleg omtrent chronische – en niet-chronische indicaties. Alleen bij het aanspreken van uw basisverzekering komt het eigen risico om de hoek kijken.

Chronisch of niet-chronisch

Het moeilijke stukje binnen de fysiotherapie heeft te maken met het verschil tussen chronische en niet-chronische klachten. De zogenoemde chronische klachten zijn samengesteld door de overheid op de zogeheten ‘Lijst Borst”. Op deze lijst staan een aantal aandoeningen genoemd die vergoed worden vanuit de basisverzekering. Wel zullen daarvoor eerst de eerste 20 behandelingen zelf betaald moeten worden OF vanuit de aanvullende verzekering betaald moeten worden. Vanaf de 21ste behandeling worden de behandelingen dan vergoed uit de basisverzekering. Bij het aanspreken van uw basisverzekering komt het eigen risico wel om de hoek kijken. Het kan dus zijn dat u na de 20 behandelingen, ook het eigen risico of een deel hiervan, nog zal moeten betalen. De enige uitzondering betreft de klacht Claudicatio Intermittens, hiervoor wordt 37x vergoed zonder eigen aandeel van de eerste 20 zittingen.

Graag informeren wij u over uw eigen situatie, u kunt hiervoor contact opnemen met het Centraal Bureau (073 – 623 22 22).

Zorgverzekeraars

Fysiek heeft contracten met alle zorgverzekeraars.

Meld je aan