Tennisarm

Tenniselleboog / tennisarm

Inleiding

Epicondylitis lateralis of tenniselleboog/tennisarm is een overbelasting of irritatie van de spieren in de arm waarbij een ontstekingsreactie kan plaatsvinden. Het betreft de pezen die aanhechten aan een botuiteinde (laterale epicondyl )van de bovenarm aan de buitenkant van de elleboog. Deze pezen zijn de uiteinden van de spieren in de onderarm die onder meer zorgen voor het strekken van de pols, hand en vingers.

Klachten en symptomen

Pijn aan buitenzijde van de elleboog soms uitstralend naar onderarm, pols en hand Krachtsverlies (vooral in gestrekte positie). Het volledig strekken van de elleboog kan soms pijnlijk zijn.

Oorzaak

De oorzaak van de klachten is niet bekend. Soms lijken de klachten te zijn veroorzaakt door kortdurende overbelasting van de betrokken spieren of langdurige aanhoudende repetitieve belasting van de handstrekkers. Een tenniselleboog is echter ook bij mensen die nooit tennissen een veel voorkomende aandoening. De tenniselleboog kan vallen onder de diagnose CANS, voorheen RSI. Zie hiervoor ook elders omschreven bij aandoeningen.

Behandeling

Een tenniselleboog gaat bij stopzetting van de (over)belasting na verloop van tijd spontaan over. De hersteltijd is variërend. Vaak kost dit wel tijd – wisselend van een paar weken tot een jaar. Het is niet zinvol absolute rust te houden. Fysiotherapie kan in sommige gevallen uitkomst bieden. Fysiotherapie kan dan helpen om de klachten te verminderen en om de kracht en coördinatie van de spieren weer te verbeteren. Samen met u kan de fysiotherapeut tot een persoonlijk behandelplan komen om de beperkingen in het dagelijks leven zo goed mogelijk onder controle te krijgen.

Contactgegevens

Hoff van Hollantlaan 1F,
5243 SR Rosmalen

Bel ons gerust

073 - 522 35 70

Openingstijden

Maandag             8:00 – 19:30 uur
Dinsdag               8:00 – 20.00 uur
Woensdag           8:00 – 19.30 uur
Donderdag          8:00 – 21.00 uur
Vrijdag                 8:00 – 17.00 uur
Zaterdag              9:00 – 11.00 uur